תפריט

עגלת הקניות שלי

סוגי קפה

סוגי קפה

עולם הקפה הוא עצום ומגוון ובדיוק כמו שהוא טעים, והוא כולל אינספור סוגים הנותנים מענה לטעמים והעדפות של אוהבי הקפה בכל מקום. מהעוצמה החזקה של האספרסו הקלאסי ועד לתחושת הקרירות המעוררת של הקפה הקר, כל סוג קפה מציע חוויה אחרת. בין אם אתם שותים כוס קפה אחת ביום ובין אם יותר, כדאי שתכירו את סוגי הקפה והמאפיינים הבולטים של כל אחד מהם, כולל שיטות ההכנה וסוג פולי הקפה המומלצים להכנתם.
אספרסו
זהו אולי המוביל והמוכר ביותר ברשימה וזה שאהוב על רבים מחובבי הקפה. האספרסו הוא משקה מרוכז מאד, שכולל כמות קטנה של מים כמעט רותחים, שעוברים דרך פולי קפה טחונים דק. האספרסו מאופיין בטעמו החזק ובעקביות הסמיכה והקרמית שלו, והוא משמש כבסיס למשקאות קפה רבים אחרים או עומד בפני עצמו. הוא נחשב לאחד הבולטים ברשימת סוגי קפה שונים, בזכות זמן ההכנה המהיר שלו ו"בוסט" הקפאין העוצמתי שלו, שמכיל תמצית קפה מעטה אך חזקה מאד.

אספרסו קצר
ריסטרטו, או אספרסו קצר, הוא צורה מרוכזת עוד יותר של אספרסו, העשויה עם אותה כמות קפה אך מחצית מהמים. הכנה זו מובילה לפרופיל טעם עשיר ועז יותר בהשוואה לאספרסו הרגיל. אספרסו קצר אהוב על מי שאוהב טעם עמוק יותר ופחות מריר של קפה, שכן זמן המיצוי המופחת מגביל את המרירות תוך הדגשת האיכויות הארומטיות של הקפה.

אספרסו ארוך
לעומת הריסטרטו/האספרסו הקצר, את הלונגו, או האספרסו הארוך, מכינים על ידי מתן אפשרות ליותר מים לעבור דרך פולי הקפה הטחונים, וכתוצאה מכך קבלת כמות גדולה ומתונה יותר, מבחינת הטעמים, של קפה. האספרסו הארוך ידוע כקל יותר, אך במקביל ככזה השומר על הטעם העשיר של האספרסו, תוך שהוא חושף את התווים העדינים יותר של הקפה. גרסה זו מושלמת לחובבי קפה שנהנים מחוויית אספרסו בכמות גדולה יותר ומתונה יותר יחסית.

אספרסו כפול
אספרסו כפול, או דופיו, הוא בעצם שתי מנות אספרסו המוגשות בכוס אחת, מה שמכפיל את כמות האנרגיות שמקבלים בעת השתייה. המשקה הזה מציע טעם עמוק יותר ומינון כפול של קפאין, ולכן הוא מועדף בקרב כל אלה, הזקוקים לחיזוק נוסף של קפה ליום שלהם או בסיס חזק יותר למשקאות הקפה על בסיס חלב, כמו הפוך למשל.

לאטה/הפוך
להפוך או לאטה הוא משקה פופולרי שנעשה עם מנה אחת או יותר של אספרסו וחלב חם, ומעליו שכבה של קצף חלב (אפשר גם בלי קצף אם רוצים). ידוע במרקם החלק והקרמי שלו, הקפה ההפוך הוא אחד מסוגי הקפה הפופולאריים ביותר בבתי הקפה בעולם וגם בישראל ולא בכדי. הוא מציע קפה עדין יותר בטעמיו, קפה פחות חזק, אך בהחלט מנחם טעים.

מקיאטו
המקיאטו, שפירושו באיטלקית "מוכתם" או "מנוקד", הוא זריקת אספרסו עם כמות קטנה של חלב מוקצף מעל. משקה זה מתבסס על האיזון המושלם בין חוזק האספרסו לקרמיות של החלב, ומציע חלופה עדינה יותר למי שהאספרסו עצמו חזק ואינטנסיבי לו מדי. המתיקות של החלב בקפה שוברת בעדינות את המרירות של האספרסו, ויוצרת משקה של שכבות שנעים לחך.

קפוצ'ינו
בדומה לקפה ההפוך/ללאטה אבל עם יחס גבוה יותר של קצף לחלב, הקפוצ'ינו הוא משקה על בסיס אספרסו שאהוב באותה מידה בארץ ובעולם. הוא מורכב מחלקים שווים של אספרסו, חלב וקצף חלב, מה שיוצר מרקם עשיר וקטיפתי. הקפוצ'ינו מתאפיין בקצף למעלה שמקשט אותו בנדיבות, עם תוספת של אבקת קקאו או קינמון לטעם וליופי.

קורטדו
הקורטדו, שמקורו בספרד, הוא תערובת מאוזנת של אספרסו וכמות שווה בערך של חלב חם להפחתת החומציות. החלב בקורטדו הוא חם, אך לא מוקצף ובעל נוכחות, כמו בהרבה משקאות קפה איטלקיים. קפה זה מושלם עבור כל אלה שאוהבים את החוזק של האספרסו, אך מחפשים טעם עדין יותר וחלבי יותר, ללא הקצף.

קפה קר
קפה קר מתבסס לרוב על מנה אחת של אספרסו, בתוספת של מים קרים וקוביות קרח. הוא נהדר בימים חמים, כשמחפשים קפה טעים וטוב שמרענן ומקרר את הגוף. הוא אהוב מאד בארץ בעיקר בשל תנאי מזג האוויר והוא נהדר, כשאפשר לקחת אותו לדרך, כשרוצים לברוח מעט מהחום, גם כשנמצאים תחת השמש הקופחת. *שימו לב: יש כאלה שמוסיפים לו גם גלידה טובה, להעשרת הטעמים ומיצויים כהלכה.

גרניטה
קפה מסוג זה מושלם לימי הקיץ החמים, ומציע תערובת נפלאה של מתיקות וטעם חזק של קפה. בארץ מכינים אותו ממנה של אספרסו, מחלב ומקוביות קרח, כאשר את הכל מרסקים יחד עד לכדי תערובת קפה אחידה וטעימה.

מתי מתאים לשתות כל סוג?

הזמן המתאים ליהנות מסוג מסוים של קפה יכול להיות תלוי לרוב בהעדפה אישית, בשעה ביום ואפילו באירוע, כאשר כל סוג של קפה מציע חוויה שונה. למשל, אספרסו חזק או אספרסו כפול מתאימים לשעות הבוקר או אחר הצהריים, והן מציעים "בוסט" מרוכז מאד של אנרגיה כדי להתחיל את היום. הקפה הזה מתאים גם לאחר הארוחה, במיוחד כפי שעושים זאת באיטליה, שכן מאמינים שהוא מסייע לעיכול. לעומת זאת, אספרסו קצר, עם טעמו העז והפחות מריר, יכול להתאים בעיקר להפסקת אחר הצהריים שקטה, כדי לקחת כמה רגעים של פסק זמן ושקט.

לכל מי שמחפש את הקצב הנינוח יותר שבשתייה, קפה הפוך או קפוצ'ינו הם בחירה מתאימה לשעות הבוקר המאוחרות או בשעות אחר הצהריים המוקדמות, כאשר ניתן ליהנות מהאיזון המדויק של אספרסו וחלב. סוגי קפה אלה, על בסיס חלב, קשורים לעתים קרובות למפגשים חברתיים וישיבה בבית קפה, ולכן נהדרים בכל רגע שאפשר לקיים את הפגישות ואת פסקי הזמן האלה. לעומת זאת, וריאציות של קפה קר אידיאליות למזג אוויר חם יותר או לריענון בצהריים, והן חלופה קרירה למשקאות חמים. לפינוק של ממש, גרניטה או מקיאטו, עם מעט קצף חלב על בסיס אספרסו עשיר, מציעים את הסיום המושלם לארוחה או לשעת אחר הצהריים.

האם לכל סוג קפה מתאים סוג אחר של פולי קפה?

לבחירת פולי הקפה יש תפקיד מרכזי בעיצוב הטעם והאופי של כל סוג קפה, דבר המצביע על כך שאכן פולים מסוימים עשויים להתאים יותר למשקאות קפה ספציפיים. ערביקה ורובוסטה הם שני המינים העיקריים של פולי קפה המשמשים בייצור קפה, כל אחד עם פרופילי טעם ותכולת קפאין ברורים. פולי הערביקה ידועים בטעמים החלקים שלהם עם רמזים של פירות וסוכר, ויש להם תכולת קפאין נמוכה יותר בהשוואה לרובוסטה. בשל איכויות אלו, פולי ערביקה מועדפים לעתים קרובות למשקאות קפה עדינים כמו אספרסו, לאטה או קפוצ'ינו, כאשר פרופילי הטעם העשירים שלהם יכולים לבוא לידי ביטוי. מצד שני, פולי רובוסטה, עם טעמם החזק והמריר יותר ותכולת קפאין גבוהה יותר, מועדפים למי שמחפש חווית קפה חזקה ואינטנסיבית או בתרבויות שבהן קפה חזק יותר הוא חלק מהמסורת.

בנוסף, בקטגוריות הערביקה והרובוסטה, ישנם זנים ותערובות רבים, כל אחד מתאים לשיטות הכנה וסוגי קפה שונים. למשל, ערביקה עם תווים פירותיים יכול להתאים לקפה קר, שבו ניתן למצות את הטעמים העדינים של פולי הקפה לאורך זמן ללא החום שעלול לפגוע בכך. לעומת זאת, תערובת קלייה המשלבת את פולי הערביקה והרובוסטה יכולה להיות הבחירה המושלמת עבור אספרסו כפול עשיר ועוצמתי או ריסטרטו, כאשר העומק והעוצמה של הפולים יכולים לבוא לידי ביטוי במלואם בצורה מרוכזת.

אוהבים סוגי קפה שונים?

אם טעמו ואיכותו של הקפה הם משהו שאתם לא מוכנים להתפשר עליו, ניחוח קפה, חנות קפה בזיכרון יעקב, היא הכתובת הנכונה עבורכם. בחנות תמצאו מגוון רחב של פולי קפה ותערובות נהדרות, מהן ניתן להכין סוגי קפה שונים וטעימים. תוכלו לשבת בבית הקפה עצמו או להזמין אליכם הביתה תערובת ייחודית כדי להכין בעצמכם את הקפה שאתם אוהבים להתחיל או לסיים איתו את היום. יש לכם שאלה בנושא או בקשה מיוחדת? צרו אתנו קשר בטלפון 054-2088234. נשמח לעמוד לרשותכם.

 

 

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Email
phone icon
phone icon Whatsapp icon

מוזמנים להתפנק איתנו השאירו פרטים

דילוג לתוכן