תפריט

עגלת הקניות שלי

בית הקלייה

בניחוח קפה הבנו מהר מאוד שכדי לייצר את כוס הקפה המושלמת, חייב תהליך הקלייה להיות כמה שיותר קרוב ללקוח. הקרבה הזו היא זו שמבטיחה בעיקר את טריות הקפה, כמו גם את האפשרות לפיקוח רציף ולבקרת איכות בלתי מתפשרת. הקלייה מהווה למעשה את החלק החשוב והעיקרי בהתפתחות טעם הקפה. במהלך הקלייה עוברים הפולים תהליכי שריפה שונים במכונת הקלייה בשלושה שלבים עיקריים.

שלב ראשון

ייבוש

הפולים הירוקים מוכנסים למכונת הקלייה ומתחיל תהליך של התקררות הסביבה ושאיבת חום לתוך הפול. הדבר מוביל להתנדפות נוזלים מהפול ולייבושו. זמן הייבוש הוא כמחצית מתהליך הקלייה כולו ובשלב זה, הפולים עוברים מספר שינויים וריחם משתנה לכיוון ריח של לחם שנאפה זה עתה. צבעם הופך צהבהב.

שלב שני

שריפה

בשלב זה מתבצע תהליך השריפה: 

הפולים משנים את צבעם עקב שריפת הסוכרים לחום כהה כבר בטמפרטורה של 160 מעלות צלזיוס והתהליך מגיע לשיאו בחום שבין 190 מעלות צלזיוס לבין 210. אז משתחררים מספר חומרים נדיפים שגורמים מחדש להתקררות הסביבה ושאיבת חום לתוך הפול.

שלב שלישי

צינון

תהליך הקלייה מסתיים בטמפרטורה של 220 מעלות צלזיוס ומתחיל השלב השלישי של קירור הפולים. בזה הרגע צבע הפולים כהה ויש להוציאם מהמכונה ולהביא אותם במהירות האפשרית לטמפרטורה של 24 מעלות צלזיוס ע"י שימוש באוויר קר. שלב הקירור נועד לעצור את תהליך פליטת החום מהפולים כלומר להפסיק את תהליך הקלייה.

חשוב לציין שאנו מקפידים לבצע קלייה של כל זן פולים בנפרד, מהסיבה הפשוטה שכל זן ייחודי ודורש טמפרטורה ויחס שונה על מנת להגיע לטעם המירבי.

לאחר סיום הקלייה אנחנו מאחסנים את הקפה בקברות וממתינים במשך של בין יומיים לארבעה ימים על מנת לתת לשמנים הארומטיים להשתחרר מהפול כדי לקבל את האיכות הטובה ביותר. לבסוף אנחנו אורזים את התערובת בשקית אלומיניום המוכנות עבור הלקוח.

phone icon
phone icon Whatsapp icon

מוזמנים להתפנק איתנו השאירו פרטים

דילוג לתוכן